Close Menu
4 tot en met 19 juni
GEMARINEERDE MAÏSKIP SUPRÊME IN KERSENTHEE EN KANEEL

Maak van je kip een keer iets heel speciaals op de BBQ.

Benodigdheden:

  • 4 Maïskippenborsten met huid
  • 1 kopje sterke kersenthee
  • 2 cl kersenjenever (likeur)
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel zeezout (fleur de sel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 twijgjes citroen tijm.

Bereiding:
De kersenthee koud laten worden en met kaneel en tijm vermengen. De knoflook persen en daarbij voegen, tevens kersenjenever en de helft van het zout toevoegen.

De kippenborsten schoonmaken en goed afdrogen, de marinade eroverheen gieten, buiten de koelkast afgedekt ca. 1 uur lang laten marineren. Voor het grillen de marinade uit laten lekken en dan wat olijfolie eroverheen druppelen. Om aan te grillen alleen het vlees even aan beide kanten op het hete rooster leggen zodat beide kanten mooi bruin zijn. Als het bijna gaar is de kip van het rooster afhalen en toegedekt apart zetten.

Nu de BBQ voor het roken voorbereiden. De rook box hiervoor vullen met rooksnippers van kersenhout en op de BBQ zetten zoals voorgeschreven, als de rook eruit komt de kippenborsten op het rooster leggen en de deksel sluiten.

Naar smaak wens de kip nogmaals zo’n 5-10 minuten laten garen en roken. Net voor het opdienen de rest van de olijfolie over de kip gieten en zout en peper uit de molen naar smaak toevoegen. Met salade opdienen en direct serveren. Met kersen decoreren.

Hierbij past een polenta-crème of een knoflookstokbrood. Bereidingstijd: 30 minuten (plus marinadetijd).